Doe Design Sprints en houd tijd over 🚀

Wat is een Design Sprint?

Soms ook wel een Google Design Sprint genoemd. Het is een razend populaire methode om heel snel producten te ontwerpen én direct te testen. Ooit bedacht door Google Ventures, nu beschikbaar voor iedereen.

Innovatie gaat om executie, niet om ideeën

Van nul naar een door jouw klanten gevalideerd productontwerp. En dat allemaal in 1 week. Dat is hoe wij het liefste innoveren.

Door snel te doen en meten wat werkt in plaats van lange projecten op basis van aannames. Zoals in The Lean Startup, maar dan on steroids. Leuk dus. En het werkt ontzettend goed. Je krijgt zo veel waarde uit een Design Sprint. Verslavend.

Wij doen een sprint van 4 dagen. Altijd door een gecertificeerde Sprint Facilitator. En we nemen een Designer mee die goed is in heel snel prototypes maken.

Waarom Design Sprints?

Als je nieuwe producten wilt ontwikkelen of innovatieve ideeën wilt uitwerken is een Design Sprint een perfecte keuze. Het is de ultieme manier om tijd te besparen en het in 1 keer goed te doen. 

Vaak zijn er in een bedrijf heel veel goede ideeën, maar het zijn meestal oplossingen die niet altijd bij je grootste probleem passen. En als je er dan 1 oppakt duurt het zomaar 3 maanden voordat een klant het te zien krijgt. En dus of je op de goede weg zit.

Stop met langdurige projecten om je aannames uit te werken. Met Design Sprints krijg je in 1 week je probleem duidelijk, bedenk je de beste oplossingen en ga je die testen. Met échte gebruikers. Zo weet je zeker dat je op het goede spoor zit. En dus investeer je nooit in een product dat niet werkt. En je verliest geen tijd. Want de wereld staat niet stil.

Ook als je Agile/Scrum werkt past een Design Sprint uitstekend

Als jij al Agile werkt, passen Design Sprints uitstekend. Design Sprints vullen namelijk onderbelichte kanten van bijvoorbeeld Scrum erg goed op.
Grote voordelen zijn een zeer sterke focus op de eindgebruiker en data driven development. Iets waar Scrum op zichzelf niet in voorziet. Maar gelukkig kunnen deze methodes heel goed naast elkaar bestaan. 

Lees meer over Design Sprints voor Scrum Teams
schedule design sprints for scrum teams

Klanten

We hebben ervaring in Food, Marketing, Digital, Banking, Publishing. Want Design Sprints kunnen eigenlijk overal toegepast worden. In elk geval hebben onze klanten enorm veel tijd bespaard en heel veel risico vermeden.

Bekijk onze klanten

Kunnen wij het ook?

Ja. De kracht van een Design Sprint zit in het apart brainstormen en dit samenbrengen. Iedereen kan meedoen. Meestal zie je Product Owners, Programma Managers, Developers, Designers, Marketers succesvol samenwerken om tot een topresultaat te komen. Met kennis die al in huis is.

Een voorbeeld? Check onze eerdere challenges.

De agenda van een Design Sprint

Als je wilt kun je het schema van een Sprint Week hier downloaden. Maar afhankelijk van de wensen van de klant passen we de week aan naar een custom formaat. Bijvoorbeeld om nieuwe producten in Food Technology te ontwerpen

Download PDF
Agenda of a Design Sprint

Design Sprints zijn fantastisch!

Maar elke situatie is uniek. Laten we een korte afspraak maken om te kijken of een Design Sprint ook bij jouw uitdaging past.