Doe Design Sprints en houd tijd over 🚀

Wat is een Design Sprint?

Soms ook wel een Google Design Sprint genoemd. Een Design Sprint is een populaire methode om heel snel producten te ontwerpen én direct te testen. Het is een framework om Design Thinking toe te passen op een uitdaging. Ooit bedacht door Google Ventures, nu beschikbaar voor iedereen.

Succesvolle innovatie begint bij de gebruiker.

Van nul naar een door jouw klanten gevalideerd productontwerp. En dat allemaal in 1 week. Dat is hoe wij het liefste innoveren.

Door snel te doen en meten wat werkt in plaats van lange projecten op basis van daannames. Zoals in The Lean Startup, maar dan on steroids. Leuk dus. En het werkt ontzettend goed. Je krijgt zo veel waarde uit een Design Sprint. Verslavend.

Wij doen een sprint van 4 dagen. Altijd door een zeer ervaren Design Sprint Facilitator. En we nemen een Designer mee die goed is in heel snel prototypes maken. En als je wilt nog een expert op het gebied van jouw challenge. Zo maak je heel snel uitzonderlijk goede oplossingen.

Wij hebben Design Sprints gedaan in Amersfoort, Antwerpen, Amsterdam, Athene, Den Haag, Delft, Haarlem, Leiden, Milaan, Nijmegen, Rotterdam,Veghel, Wageningen. En natuurlijk remote.

Klanten

We hebben ervaring in Food, Marketing, Digital, Banking, Publishing. Want Design Sprints kunnen eigenlijk overal toegepast worden. In elk geval hebben onze klanten enorm veel tijd bespaard en heel veel risico vermeden.

Kunnen wij het ook?

Ja. De kracht van een Design Sprint zit in het apart brainstormen en dit samenbrengen. Iedereen kan meedoen. Meestal zie je Product Owners, Programma Managers, Developers, Designers, Marketers succesvol samenwerken om tot een topresultaat te komen. Met kennis die al in huis is.

Een voorbeeld? Check onze eerdere challenges.

Ook als je Agile/Scrum werkt past een Design Sprint uitstekend

schedule design sprints for scrum teams

Als jij al Agile werkt, passen Design Sprints uitstekend. Design Sprints vullen namelijk onderbelichte kanten van bijvoorbeeld Scrum erg goed op.

Grote voordelen zijn een zeer sterke focus op de eindgebruiker en data driven development. Iets waar Scrum op zichzelf niet in voorziet. Maar gelukkig kunnen deze methodes heel goed naast elkaar bestaan. 

Waarom Design Sprints?

Als je nieuwe producten wilt ontwikkelen of innovatieve ideeën wilt uitwerken is een Design Sprint een perfecte keuze. Het is de ultieme manier om tijd te besparen en het in 1 keer goed te doen. 

Vaak zijn er in een bedrijf heel veel goede ideeën, maar het zijn meestal oplossingen die niet bij je grootste probleem passen. En als je er dan 1 oppakt duurt het zomaar 3 maanden voordat een klant het te zien krijgt. En dus of je op de goede weg zit.

Stop met langdurige projecten om je aannames uit te werken. Met Design Sprints krijg je in 1 week je probleem duidelijk, bedenk je de beste oplossingen en ga je die testen. Met échte gebruikers. Zo weet je zeker dat je op het goede spoor zit. En dus investeer je nooit in een product dat niet werkt. En je verliest geen tijd. Want de wereld staat niet stil.

De agenda van onze Design Sprints

Als je wilt kun je het schema van een Sprint week hier downloaden. Afhankelijk van je wensen, je mensen en je challenge passen we de week aan naar een custom formaat. Bijvoorbeeld om nieuwe producten in Food Technology te ontwerpen.

Agenda of a Design Sprint

Design Sprints zijn fantastisch!

Hoe veelzijdig de methode ook is, elke situatie is uniek. Laten we een korte afspraak maken om te kijken of een Design Sprint ook bij jouw uitdaging past.